Respect voor dieren, mens en milieu

Respect voor dieren

De dieren zijn de belangrijkste aanwezigen op de boerderij. Hun welzijn komt dan ook op de eerste plaats. Konijnen zitten niet in hokjes en je kunt ze ook niet knuffelen. De geiten en schapen melken we niet. Kweken doen we ook niet, al onze dieren zijn gesteriliseerd. Onze dieren mogen zichzelf zijn en hoeven niet ‘rendabel’ te zijn.

We vinden het belangrijk dat de dieren zo weinig mogelijk stress ondervinden tijdens de bezoekuren. Zo hebben de geiten en de schapen een gedeelte van hun weide waarin ze zich kunnen terugtrekken als het hen wat teveel wordt. Verder laten we bezoekers enkel per groepjes van vijf binnen, en steeds onder begeleiding.

We informeren de bezoekers over dierenwelzijn en leggen aan de kinderen en hun ouders uit dat de dieren er niet zijn om gewoon te ‘gebruiken’. Het zijn intelligente wezens met elk hun eigen karakter en voorkeuren. Zo vergroten we niet alleen het dierenwelzijn, maar ook de kennis en de belevenis van de bezoekers.

Respect voor mens

Zodat iedereen zich thuis voelt op onze boerderij zorgen we voor een aangepast aanbod voor mensen met specifieke noden. Momenteel werken we aan een aanbod voor lager en secundair onderwijs, volwassenen, individuele bezoeken, mensen met een beperking. Door samen te werken met onderwijskundigen, orthopedagogen, psychologen en maatschappelijk werkers streven we naar een aanbod waarbij iedereen zich thuis voelt.

Respect voor milieu

De boerderij wordt zoveel mogelijk opgetrokken uit duurzame, natuurlijke en recupmaterialen. In de bar worden enkel glazen flesjes geserveerd, en ook geen plastic rietjes of bekers.