De kinderboerderij is terug open op 8 mei 2021     +++     Bekijk onze kampjes voor 2021

Vrijstaat Gent

Mekkerland is een project van Vrijstaat Gent vzw, een organisatie die ontmoeting en verbinding nastreeft tussen mens en dier, kind en natuur, buurtbewoners, jongeren en ouderen, enz…


We hebben drie projecten:

1. De kinderboerderij Mekkerland

Van mei tot en met september is onze boerderij open voor het publiek. Dan is het tijd om te spelen en te ontdekken, samen iets te drinken en samen te eten. We zijn een zo diervriendelijk mogelijke kinderboerderij: we melken, kweken en slachten niet. Alles is hier biologisch, vegetarisch en vegan indien mogelijk. Alle dieren mogen hier zijn wie ze zijn, zonder iets te moeten.

2. De zorgboerderij

Op onze zorgboerderij kan je terecht als je het eventjes allemaal niet meer zo goed weet. Voor als je vastzit. Voor als het niet meer lukt thuis, op school, op je werk of met je lief. Dan mag je erbij zijn, er gewoon bijhoren, dingen maken, onze dieren verzorgen, tuinieren, koken, spelen, helpen, praten, zwijgen en dingen weer afbreken. Je mag er ook gewoon niks doen.

En zelfs dat moet niet.

Door dit niet-moeten, door mede-eigenaarschap en samen-dingen-maken, willen we helpen om de verbinding met jezelf en met de mensen rond je terug te vinden.

Onze zorgboerderij is een plek voor alternatieve dagbesteding voor iedereen vanaf 14 jaar. Elke donderdag en vrijdag van 9u tot 17u. (behalve in de schoolvakanties)

3. Creatieve ontmoetingsplek voor de buurt

Als gast in deze buurt willen we er ook zijn voor de buurt. Daarom zetten we hoog in op ontmoeting en verbinding met buurtbewoners. We proberen te helpen waar nodig: helpen in de tuin, klussen, boodschappen doen, enz… We verwelkomen elk initiatief dat buren met elkaar verbindt.

Meer informatie op www.vrijstaatgent.be Wil je graag meewerken, afkomen of er gewoon bij zijn? 0485.08.16.98 of hallo@vrijstaatgent.be

Contact

Zomerkampen

Workshops

Dieren

Zomerbar

Feestjes

Eten